Home › Jagody acai gwarantują solidną dawkę energii dla każdego z nas

Jagody acai gwarantują solidną dawkę energii dla każdego z nas

Jagody stały się popularne na początku w USA w bieżącym wieku, choć rdzenni mieszkańcy Ameryki Południowej korzystali z ich właściwości od przeszło 100 lat. Przeprowadzone liczne wywody orzekały, że ich jedzenie ma spory wpływ nie jedynie na zmniejszenie tkanki tłuszczowej, lecz i kondycję skóry, we wspomaganiu kuracji wielu groxnych chorób i profilaktyce zdrowotnej. Głównie dzięki składnikom odżywczym acai wzmaga się moc witalna. A więc dla aktywnych fizycznie ludzi te lipidy odgrywają spore znaczenie.



Nie licząc tężyzny fizycznej dzięki nim można trenować i umysł. Kwasy z grupy Omega usprawniają pracę mózgu, w tym logiczne myślenie i czujność. Produktywność organizmu u osób spozywających owoce acai wynika z poziomu białka. Aminokwasy budzą wzrost zaangażowania, rozrost mięśni bez konieczności intensyfikowania nakładu. Na zmęczenie, a właściwie jego brak działają, poza udziałem aminokwasów również mikroelementy, których trudno doszukać się w podobnych produktach tego typu. Rzecz jasna na przebieg odchudzania ma ogromny wpływ przemiana materii. Dzięki błonnikowi i innym składnikom acai ustrój polepsza trawienie, wypróżnianie i oczyszczanie, chociażby z toksyn i niepotrzebnych składników, tak modyfikowanych teraz produktów spożywczych. Jagody acai oddziaływują na minimalizowanie nerwów, opóźnienie procesu starzenia organizmu a także nawet zmianę życia seksualnego. Jest też przekonanie, że mogą, dzięki cechom przeciwzapalnym i oczyszczającym zapobiegać tak podwyższającej się bezpłodności, a nawet raka. Od stuleci jagody używane były przez Indian w terapii problemów żołądkowo – jelitowych, zakażeniach i wrzodach. Nastepne badania doszukały się potwierdzenie wpływu beta-karotenu i witaminy C znajdujących się w jagodach na polepszenie wzroku i prewencję zaćmy chociażby.

Acai w końcu wspomagają pracę układu odpornościowego, zabezpieczając przed bakteriami, wirusami i innymi niezdrowymi substancjami.

Z medycznych cech należy wymienić też regulację poziomu ciśnienia krwi, wpływ na układ krążenia czy prewencję miażdżycy. Redukują udział cukru i cholesterolu w organizmie i zapobiegają działaniu wolnych rodników. Jednak najczęściej wykorzystuje się jagody w redukcji wagi ciała – spożywanie jagód zmniejsza uczucie głodu, pozwala kontrolować apetyt, a co za tym idzie, w połączeniu z aktywnością sportową i racjonalnym odżywianiem – zapewnia redukcję wagi i uzyskanie znakomitej sylwetki..


<< Poprzedni
Następny >>